Zes dingen die u niet weet over breedband

Kent u breedband?

U mag ja antwoorden. Ik weet dat u mogelijk verschillende breedbandverbindingen van verschillende breedband-ISP’s hebt geprobeerd. Mogelijk hebt u zelf meerdere keren breedband geïnstalleerd. U kent de breedbandsnelheid – 2Mb, 8Mb of 24 Mb. U kunt het maandelijkse gebruik begrijpen en uw gebruik beheersen. Je hebt ook vele variaties voor internet en tv. Maar als u geen technicus op dat gebied bent, weet u misschien niet alles achter deze cijfers. Er is iets dat breedband-ISP’s je niet vertellen, of proberen het in een schaduwrijke hoek op hun webpagina te schrijven.

Laat me je al deze dingen vertellen:

Prijs:

Naarmate meer en meer ISP’s pakketten hebben, werd de prijs steeds onvergelijkbaarder. Sommige pakketten, zoals Talktalk, hebben belbundels (inclusief altijd- of dalurenpakket), sommige worden gecombineerd met een mobiel telefoonabonnement en sommige aanbiedingen zijn alleen beschikbaar voor abonnees van tv-programma’s.

Een groot probleem is dat de meeste dealbeschrijvingen niet laten zien of de prijs de lijnhuur bevat. Ze willen misschien dat de klant het bestaan ​​van lijnverhuur vergeet. Maar meestal, als de deal u dat niet vertelt, betekent dit dat de lijnhuur niet bij de prijs is inbegrepen. Als de lijnhuur is inbegrepen, zal geen enkele ISP het u vergeten te vertellen.

Snelheid:

Als we het over snelheid hebben, moet ik je vertellen dat breedband-ISP’s twee trucjes met woorden uithalen.

De eerste is de eenheid. Ze gebruiken meestal Mb om de snelheid te beschrijven. Denk je dat als de snelheid de theoretische maximale snelheid kan bereiken, je een nummer in MP3-formaat (ongeveer 4 MB) in een halve seconde kunt downloaden? Je bent bedrogen. Op de computer wordt de grootte van het bestand weergegeven in MB, wat MegaByte betekent. In breedbandspecificatie wordt snelheid weergegeven in Mb, wat Megabit betekent. 1 megabyte = 8 megabit. Dus 8 Mb per seconde betekent 1 MB per seconde.

Een ander voorbeeld dat ik moet benadrukken, is: Vraag uw breedband-ISP naar de maximale snelheid die uw telefoonlijn kan ondersteunen. Omdat niet alle telefoonlijnen in het VK 8 MB breedband ondersteunen. Telefoonlijnen kunnen in sommige gebieden slechts 2 Mbps bereiken. Als uw telefoonlijn geen hoge snelheid ondersteunt, is het zonde van uw geld om snel breedband te kopen. En ik weet dat sommige internetproviders het niet voor klanten controleren en gewoon snel breedband openen voor klanten, ongeacht de werkelijke snelheid die de telefoonlijn kan bereiken.

Verbindingssnelheid:

Nu weten we welke snelheid breedband ISP’s ons bieden. Er is echter nog een ander slecht nieuws: het kan zijn dat u de bandbreedte moet delen met andere 49 mensen.
Dus in de internetspits kan de echte snelheid vertragen tot 160 Kb per seconde. Dat is 20 KB per seconde.

Afvragen waarom? Omdat er een verbindingstarief is voor breedband! Weinig breedband-ISP’s vertellen klanten de verbindingssnelheid op een expliciete plaats op de website. Maar het heeft veel invloed op de snelheid.

Dus wat is verbindingssnelheid? Verbindingssnelheid toont het aantal gebruikers dat de bandbreedte deelt op een enkele breedbandverbinding tussen uw lokale centrale en uw breedband-ISP. Normaal gesproken zijn de verbindingsverhoudingen 50:1 en 20:1.

In het VK is de verbindingssnelheid voor breedband thuis 50:1, wat betekent dat u uw bandbreedte waarschijnlijk deelt met 49 andere gebruikers, natuurlijk nooit meer dan dat aantal. De verbindingsratio voor zakelijk breedband is 20:1. In de internetspits zal het veel sneller zijn.

Gebruik:

Baal je ervan dat veel providers een maandelijks gebruikslimiet voor breedband stellen, zodat je constant moet checken hoeveel je verbruikt hebt? Bent u op zoek naar breedband met onbeperkt gebruik? Maar u moet rekening houden met dit geval, als een breedbandaanbieder onbeperkt breedband biedt en klanten van deze breedband het de hele tijd zullen proberen te gebruiken. De meeste providers die onbeperkt breedband aanbieden zullen een fair use policy hanteren, die zich feitelijk laat leiden door de verbindingssnelheid. Omdat er een verbindingssnelheid is, delen meestal 50 mensen één lijn tussen de centrale en de breedband-ISP, dus veel mensen zullen ervoor zorgen dat het breedbandnetwerk tot stilstand komt. Hierdoor vertraagt ​​niet alleen uw breedbandsnelheid, maar neemt ook het volume dat u downloadt grotendeels af.

Laat me een berekening maken, als er altijd 40 mensen zijn (zoals we hebben gezien, kan een lijn worden gedeeld door 50 mensen) die een breedband van 8 Mb gebruiken, dan is de echte snelheid voor elke persoon 200 Kb/s. Dat is 25 KB per seconde. In theorie kun je dus in één uur maar liefst 90 MB downloaden. Als u 12 uur per dag, 30 dagen per maand downloadt, kunt u tot 32 GB downloaden. Dit aantal is minder dan sommige deals met een maandelijkse limiet van 40 GB. Kijk dus niet alleen naar de onbeperkte breedband, zelfs als je veel downloadt, sommige deals met een grote maandelijkse cap bieden bijna hetzelfde volume dat je kunt downloaden.

Een goed nieuws is echter dat de maandelijkse downloadlimiet of we zeggen dat de maandelijkse gebruikslimiet wordt gemeten in GB, niet in GB. Deze keer zijn er geen trucs.

Contractduur:

Zelfs vorig jaar zijn er maar weinig breedbandaanbieders die breedband aanbieden zonder contract. Maar nu zijn er verschillende breedband-ISP’s die breedband zonder contract aanbieden, bijvoorbeeld PlusNet, NamesCo, Eclipse. Neem ook eens een kijkje voor een mooie aanbieding bij Ziggo alles in 1.

Die breedband die zogenaamd “geen contractbreedband” wordt genoemd, heeft een contractduur. Meestal zijn het doorlopende contracten van een maand. Als u niet verder wilt met die breedbandaanbieder, belt u die aanbieder en vraagt ​​u om de verbinding te verbreken. Het contract eindigt aan het einde van de contractperiode.

En sommige providers bieden een gratis verbinding of gratis modem aan, zelfs als je zo’n contract van een maand afsluit. Maar als je binnen een bepaalde periode (meestal 12 maanden) de verbinding verbreekt, moet je de aansluitkosten en modemkosten betalen. Dus, als u die breedband wilt krijgen, lees dan hun algemene voorwaarden zorgvuldig door.

Beschikbaarheid:

Wanneer u de beschikbaarheid van breedband van een bepaalde provider controleert, kan de controleur u vertellen dat die breedband beschikbaar is in uw regio. Maar later, wanneer u van plan bent breedband van die provider te installeren, krijgt u misschien te horen dat u meer moet betalen dan de prijs die op de website wordt getoond om die breedband te krijgen.

Wat is er gebeurd? De reden is dat sommige breedband-ISP’s twee soorten netwerken gebruiken. Ze hebben in sommige gebieden hun eigen breedbandcentrales. Op een andere plaats bieden ze breedbanddiensten aan via het BT-netwerk. De kosten zijn verschillend, wat leidt tot de verschillende prijs in verschillende gebieden.