Overstappen van een abonnement naar prepaid?

Heb je momenteel nog geen simkaart, of ben je van plan over te stappen van een abonnement naar prepaid? Abonnementen zijn populair, maar een deel van de mobiele gebruikers blijft voor prepaid kiezen. Dit komt doordat het gebruiken van een prepaid simkaart specifieke voordelen heeft tegenover het gebruiken van een abonnement. Daarom is prepaid in bepaalde situaties geschikter. Je leest in dit artikel meer over het gebruiken van prepaid in plaats van een abonnement!

Waarom overstappen naar een prepaid simkaart?

Heb je momenteel een abonnement en wil je overstappen, of ben je op zoek naar een oplossing voor mobiel internetten, bellen en sms’en? Dit is waarom het kiezen voor een prepaid simkaart verstandig is:

  • Je hebt met prepaid geen last van maandelijks terugkerende kosten. Bij een abonnement wordt er iedere maand geld van je rekening afgeschreven. Dat is voor sommigen ongewild. Door in plaats daarvan voor prepaid te kiezen, bepaal je zelf wanneer je opwaardeert.
  • Doordat je zelf bepaalt wanneer je kosten maakt, heb je uiteraard meer controle over je kosten.
  • Je kunt met prepaid niet over je bundel heen gaan. Dat voorkomt onnodige (hoge) kosten. Heb je geen tegoed meer? Dan zul je eerst moeten opwaarderen. Dit maakt prepaid ook geschikt voor kinderen in vergelijking met een abonnement.
  • De drempel is lager. Wil je later toch overstappen naar een abonnement, dan is dat veel makkelijker dan andersom. Een abonnement kun je namelijk niet zomaar stopzetten.
  • Je zit niet vast aan een bundel. In plaats daarvan bepaal je volledig zelf hoe je je tegoed verbruikt met data, belminuten en sms’jes.

Het bovenstaande is slechts een greep uit de voordelen van prepaid. Deze specifieke voordelen maken voor velen het gebruik van een prepaid simkaart interessant. Bovendien is prepaid makkelijk en snel te gebruiken, zonder een contract te hoeven tekenen.

Prepaid bundels

Eigenlijk zitten prepaid bundels tussen normaal prepaid opwaarderen en een abonnement in. Een bundel koop je vooraf en kun je voor een bepaalde tijdsperiode, wat vaak een maand is, gebruiken. Na deze periode verdwijnt de bundel en kun je deze niet meer gebruiken. Vervolgens kun je er weer voor kiezen om een nieuwe bundel aan te schaffen. Het verschil met een abonnement is dat je geen maandelijkse vaste kosten hebt. Tegenover normaal prepaid opwaarderen is het voordeel dat je goedkoper uitkomt met een bundel.

Overstappen of niet?

Of je uiteindelijk moet overstappen of niet, ligt natuurlijk aan jou. Zowel prepaid als abonnementen hebben specifieke voordelen. Indien de voordelen die in dit artikel zijn genoemd jou goed liggen, is de kans groot dat een prepaid simkaart een goede keuze is. Natuurlijk is de drempel bij prepaid laag, wat betekent dat je het altijd zou kunnen proberen. Waar sommigen toch liever een abonnement hebben, blijkt voor anderen een prepaid simkaart toch een betere oplossing te zijn. Door beiden te proberen kom je er vanzelf voor jezelf achter!